Etiquetas

domingo, 3 de junio de 2012

                                                Informació d'ultima hora. 
RIGAU IMPOSA MÉS RETALLADES AL PROFESSORAT I A L’ENSENYAMENT PÚBLIC
            A la reunió amb els sindicats del dia  31 de maig, el Departament d’Ensenyament ha comunicat a les organitzacions sindicals que implantarà encara més reduccions de les plantilles dels centres públics i altres mesures que comportaran reducció del temps de treball i, per tant, del salari del personal substitut.
El Departament, que ja havia decidit reduir les plantilles de primària en ½ dotació per línia, incrementarà la reducció en ½ per centre, la qual cosa significa que el curs 2012-2013 els centres d’una línia perdran 1 mestre, els de dues línies 1 i mig i els de 3 línies 2 mestres.
Als centres de secundària es reduirà una hora de les 2,7 hores de suport a l’atenció directa als alumnes. Això, unit al ja previst increment d’una hora de l’horari lectiu, suposarà, segons el Departament, la reducció d’1,5 professors/es en centres de 10 grups, 2,5 en centres de 16 grups i 3 en centres de 20.
                  El cost global de pèrdua de llocs de treball que comportaran les retallades per al curs 2012-2013  és ara mateix imprevisible, ja que a la pèrdua de llocs de treball que suposen les esmentades mesures s’hi haurà d’afegir el tancament de grups que ja s’està produint per l’increment de ràtios i restar-hi l’increment de grups de nova matriculació i el nombre de professorat que se jubila. Tot plegat suposarà una important pèrdua de llocs de treball. En definitiva, al proper curs tindrem més alumnat i més massificació a les aules i menys professorat per atendre’l.
         A més, el Departament ha comunicat que pot prendre tot un seguit de mesures que suposaran una important reducció del temps de treball anual i de salari del personal substitut. A la negativa a pagar aquest curs el mes de juliol, encara que s’hagin treballat els 9 mesos,  per al curs vinent s’hi pot afegir la reducció de la jornada del personal substitut a la part d’atenció directa en aula a l’alumnat. Per tant, no cobrarien les hores de reducció lectiva dels càrrecs i tutories, ni els patis ni les guàrdies.
 MES RETALLADES PER L'ESCOLA PÚBLICA

No hay comentarios:

Publicar un comentario